TEST: ASUS ESSENCE ONE MKII MUSES EDITION Hi-Fi DAC



Smo ga le dočakali, slovenski test Asus Essence One MKII Muses Edition HiFi DAC. Test je opravil "trancedeejay" iz priznanega Audiofilskega portala Audio Kontakt. Celoten test si lahko pogledate na naslednji povezavi.




Test z aktivnimi zvočniki Focal XS Book ter s slušalkami:

"Ob prvem priklopu aktivnih zvočnikov FOCAL XS Book preko DAC-a se mi je samo zasmejalo. Zvok iz teh zvočnikov je sedaj presegal vsa pričakovanja. Se mi je zdelo, da imajo zvočniki potencial, tega pa nisem pričakoval. Dinamika zvoka odlična, zvočniki so sedaj nizkotonsko območje predvajali bolj suvereno (čeprav je bil manjko le tega še vedno zaznaven, kar je verjetno posledica omejitve zvočnikov), zvočna slika je postala 3D, brez slišne sparacije kanalov, instrumenti so lepo razporejeni po prostoru, vokal je popolnoma brez pripomb, neagresiven, zvok dobesedno boža po ušesih tudi pri nizkih glasnostih.


Zadevo sem preizkusil tudi s slušalkami FOCAL Classic, ki so zaprtega tipa ter Grado SR80, ki so odprtega. Oboje slušalke imajo deklarirano impedanco 32 Ohm.



  

Izvor z Realtek integrirane zvočne kartice, ki se nahaja v ASUS ovem prenosniku se je na prvo poslušanje zdel čisto spodoben (kar tudi je), dokler nisem istih zadev poslušal preko ASUS Essence MKII Muse Edition DAC-a.

Prva zadeva, ki me je impresionirala je de
finitivno velikost zvočne slike, prostorski zvok, kot bi iz sobice vstopil v dvorano, slišati je več detajlov, separacija med instrumenti je dobro zaznavna medtem ko je zvočna slika neprekinjena (zvok levega in desnega kanala pričara celotno zvočno sliko), timber odličen in tudi sami instrumenti imajo telo.


     

Pri komadu Thousand shades of blue – Carmen Gomes, pa se je še najbolj slišala razlika med obema izvoroma.Pri integrirani zvočni kartici je bil kontrabas popolnoma "boomy" in se je ta boomy bas valil preko celega komada, tako da ni bilo jasnosti pri instrumentih in kot bi opazoval “flat” frekvenčno karakteristiko in ne nek dinamičen signal..."





In še video posnetek testiranja v prostoru z ozvočenjem (Naim NAP 100 + Indiana Line Nota 550):



Vir: Audio Kontakt



Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.