DOACOUSTICS 1 DEL: USTANOVITELJ DAVIDE OLIVERI


Davide Oliveri je ustanovitelj Italijanske blagovne znamke DoAcoustics, ki izvira iz Sicilije, mesta Catania. Davide Oliveri je glasbenik, ki je začel igrati bobne že pri rosnih enajstih letih. Pri štirinajstih letih je ustanovil svojo glasbeno skupino Uzeda, ki je dobilo ime po Porta Uzeda (Vrata Uzeda) iz starega dela Catanie


Uzeda so posneli šest albumov, od tega pet s Steve Albini-jem, producentom skupin kot so Nirvana, Pixies, PJ Harver itd. Davide pravi, da je bil Steve Albini zelo pomemben v njegovem življenju in mu je omogočil drugačen pogled na glasbo in tako pripomogel k iskanju izvirnega zvoka pri ustvarjanju glasbe in hkrati pri kreiranju zvoka svojih zvočnikov DoAcoustics. Steve Albini se zgleduje po snemanju iz devetdesetih let, ko je bilo snemanje in takratna tehnologija povezano z analognim zvokom in nemodificiranim oz. naravnim zvokom glasbil.


Davide je spoznal tudi zvočnega inženirja Conny Plank in Gianno Nannini, italijansko pevko s katero je kot bobnar in avtor glasbe sodeloval od leta 2001 do leta 2010.

Davide je sodeloval tudi z italijanskim avtorjem Franco Battiato v albumu Il Vuoto, s kantavtorko Agata Lo Certo v albumu Chiavedivolta.


V letu 2015 soustanovil projekt Trio Unfired But Exploded (Davide Oliveri, Fabio Costantino in Vincenzo Virgillito), s katero so imeli koncert na festivalu iART v kulturnem centru ZO v Cataniji. Video o koncertu si lahko ogledate na Youtube strani.




Celotno zbirko Davidovih del si lahko ogledate na naslovu Discogs


ROJSTVO DOACOUSTICS ZVOČNIKOV:

Koncept in ideologija naravnega zvoka je Davidu za zgled in osnova pri ustvarjanju glasbe ter pri izdelavi zvočnikov DoAcoustics. Davide je obiskoval umetniško šolo in si je od vedno želel oblikovati predmete s katerimi bi lahko pokazal svoj vidik umetnosti tako iz zvočnega kot iz vizuelnega vidika. Tako so nastali prvi zvočniki serije MicroDesign, ki so še vedno temelj in koncepta blagovne znamke DoAcosutics. Zvočniki DoAcoustics igrajo kot eno, vsi enako, zato je izbor svojih zvočnikov v celotni seriji samo glede na lastne želje in velikost prostora.


Davide Oliveri še vedno soustvarja glasbo s skupino Uzeda, sodeluje na raznih projektih, poučuje glasbo ter ustvarja svoje zvočnike DoAcoustics.


Zastopnik za Slovenijo in ostale države bivše Jugoslavije je podjetje Archus.si.

Se nadaljuje...
Share on Google Plus

About Archus.si Blog

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.